Jobcoaching

Eén van de zaken die ervoor zorgt dat je leven op orde komt, is het hebben van werk. Het is niet alleen prettig dat je een inkomen hebt, maar ook sociale contacten en het hebben van een vast dagritme spelen een belangrijke rol. Het is niet altijd even makkelijk om een vaste baan te vinden. De individuele begeleiding van een jobcoach ondersteunt je daarbij. Zowel bij het vinden als behouden van betaald werk. Een jobcoach is ’n specialist en heeft veel ervaring om dak- en thuislozen of vrouwen die slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld te coachen naar werk. We werken hierbij nauw samen met diverse instanties zoals gemeenten, UWV, werkgevers en leerwerkbedrijven en ondersteunen je op het gebied van reintegratie.

1. Intake en actieplan

We beginnen met een kennismaking. Tijdens het eerste gesprek vertel je waar je staat op het gebied van solliciteren en stellen we een actieplan op. Hierin staat een streefdatum en de functie waarin je wil werken. Daarnaast krijg je tips om een CV op te stellen en om een sollicitatiegesprek te voeren.

2. Actieplan uitvoeren

In deze fase ga je aan de slag met je actieplan. Er is een jobcoach die jou individueel en in groepsverband helpt. Dat houdt in dat je werkt aan sollicitatiemateriaal, je persoonlijke presentatie en je motivatie. Daarnaast maak je kennis met verschillende bedrijven.

3. Werk behouden

Ook als je werk hebt blijven we je ondersteunen. In de laatste fase bekijken we je de doelen voor op de werkplek. We zetten op een rijtje welke zaken nodig zijn om je werk te behouden, ook op de lange termijn.

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

TOEGANG NEOS

Je kunt bij ons terecht voor opvang, advies en informatie. Neem contact met ons op. We luisteren graag naar je. Heb je te maken met huiselijk geweld en heb je direct hulp nodig, je kunt ons 24×7 telefonisch bereiken via telefoonnummer 0800 0117 (gratis).

Neem contact op