Jobcoaching
Eén van de zaken die ervoor zorgt dat je leven op orde komt, is het hebben van werk. Het is niet alleen prettig dat je een inkomen hebt, maar ook sociale contacten en het hebben van een vast dagritme spelen een belangrijke rol. Het is niet altijd even makkelijk om een vaste baan te vinden. De individuele begeleiding van een jobcoach ondersteunt je daarbij. Zowel bij het vinden als behouden van betaald werk. Een jobcoach is ’n specialist en heeft veel ervaring om dak- en thuislozen of vrouwen die slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld te coachen naar werk. We werken hierbij nauw samen met diverse instanties zoals gemeenten, UWV, werkgevers en leerwerkbedrijven en ondersteunen je op het gebied van reintegratie.
1. Intake en actieplan
We beginnen met een kennismaking. Tijdens het eerste gesprek vertel je waar je staat op het gebied van solliciteren en stellen we een actieplan op. Hierin staat een streefdatum en de functie waarin je wil werken. Daarnaast krijg je tips om een CV op te stellen en om een sollicitatiegesprek te voeren.
2. Actieplan uitvoeren
In deze fase ga je aan de slag met je actieplan. Er is een jobcoach die jou individueel en in groepsverband helpt. Dat houdt in dat je werkt aan sollicitatiemateriaal, je persoonlijke presentatie en je motivatie. Daarnaast maak je kennis met verschillende bedrijven.
3. Werk behouden
Ook als je werk hebt blijven we je ondersteunen. In de laatste fase bekijken we je de doelen voor op de werkplek. We zetten op een rijtje welke zaken nodig zijn om je werk te behouden, ook op de lange termijn.
Deze artikelen zijn misschien ook interessant
KUN JE HULP GEBRUIKEN?
Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.
Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.
Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar doneerspullen@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.