Personeelsamenstelling

In de onderstaande tabellen staan overzichten van medewerkers in dienst bij de Verpleegzorg. De cijfers zijn inclusief de instroom en uitstroom, exclusief de stagiaires.

  • Van 01-01-2020 t/m 31-12-2020 (tevens de peildatum van de personeelssamenstelling).
  • Ziekteverzuim over deze periode: 2,4% (exclusief zwangerschapsverlof)

Bovenstaande cijfers zijn afkomstig uit het Kwaliteitsverslag Neos Verpleeghuiszorg 2020. Klik op de link om het verslag te openen. 

Eigen financiële bijdrage

Voor het verblijf bij Neos Verpleegzorg is een eigen bijdrage verschuldigd. Als je een uitkering ontvangt van het UWV, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het pensioenfonds of salaris ontvangt van een werkgever, moet je een deel van de zorg- en verblijfkosten zelf betalen. Dit heet de ‘Eigen Bijdrage Zorg met Verblijf’. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen. Deze bijdrage wordt bepaald en geïnd door het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Zak- en kleedgeldnorm

Het CAK berekent de hoogte van jouw bijdrage aan de hand van je inkomen van twee jaar geleden. Het CAK hanteert hierbij minimaal de zogenoemde zak- en kleedgeldnorm. Dit betekent dat je van jouw inkomen minimaal een vastgesteld bedrag behoudt als zak- en kleedgeld waarmee je jouw persoonlijke uitgaven kunt bekostigen. Van dit zak- en kleedgeld plus eventueel de zorgtoeslag, dien je ook jouw ziektekostenverzekering te betalen en het verplichte eigen risico. Er worden geen diensten in rekening gebracht die onder de WLZ-aanspraak vallen. Je ontvangt dus in ieder geval het vastgestelde zak- en kleedgeld. Als je een salaris ontvangt (dus geen uitkering) komt hier een bedrag bij afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.Aanvullende dienstenNaast het pakket waarvoor je bent geïndiceerd vanuit de WLZ (de WLZ is een collectieve ziektekostenverzekering, die per 01-01-2015 is ingegaan en vergoedt de zorg voor mensen die in een 24 uur voorziening verblijven), is het mogelijk om bij ‘Verpleegzorg’ gebruik te maken van een aantal aanvullende diensten. Hiervoor wordt een eigen bijdrage gevraagd. Dit zijn diensten die niet worden vergoed vanuit de WLZ. Hieronder vallen de diensten als:

  • De kapper. Knipbeurt á 12 euro.
  • De pedicure. Behandeling á 20 euro.
  • Het gebruiken van een wasmachine en droger. Hiervoor dien je zelf voor een wasmiddel te zorgen.
  • Georganiseerde uitstapjes vanuit de locatie. Een eigen bijdrage van 5 euro.

Uiteraard bepaal je zelf of je gebruik wil maken van deze diensten, of deel wil nemen aan een uitstapje.

Functie Aantal FTE
Teamleider 1 0,33
Senior verpleegkundige 2 1,78
Verpleegkundige 4 3,05
Verzorgende 3 IG 8 7,71
Helpende / Gastvrouw-heer 2 1,59
Leerling werknemer 1 0,6
TOTAAL 18 15,08
KUN JE HULP GEBRUIKEN?

TOEGANG NEOS

Je kunt bij ons terecht voor opvang, advies en informatie. Neem contact met ons op. We luisteren graag naar je. Heb je te maken met huiselijk geweld en heb je direct hulp nodig, je kunt ons 24×7 telefonisch bereiken via telefoonnummer 0800 0117 (gratis).

Neem contact op