Maatschappelijke opvang: maatwerktrajecten

Ben je dak- of thuisloos en zoek je ondersteuning?
Meld je dan bij de centrale inloop in de Visserstraat 11.

Je toekomst

Vanuit de basisvoorziening wordt door een  intake- en adviesteam het advies beoordeelt hoe je het beste geholpen kunt worden. Hier is onder meer de gemeente in vertegenwoordigd. Dit team geeft een beschikking af. Hierin staat waarbij en door wie je verder wordt geholpen. Een mogelijkheid is dat je een beschikking krijgt voor een ‘MO maatwerktraject’. Daar kunnen we je als Neos bij helpen!

Werken en bezig zijn

Werken, zinvol bezig zijn is belangrijk om grip te krijgen op je leven en je toekomst. Het geeft je houvast en ritme. Je beleeft dingen, ontmoet mensen, ontwikkelt jezelf. Je raakt betrokken, doet mee en je zet stappen om jezelf te kunnen onderhouden.

Daarom kijk je niet alleen naar werk of bezigheden in de toekomst, maar ga je ook al concreet aan de slag tijdens je verblijf op de Barrierweg. Kun je betaald werken, dan helpen we je daarmee op pad. Is de stap naar betaald werk (nog) te groot, dan ga je aan de slag met dagbesteding. Er is voldoende aanbod om iets te vinden dat bij je past. Naast dagbesteding help je ook mee met werkzaamheden op en rond de locatie. Je helpt bijvoorbeeld bij koken, schoonmaken, de tuin onderhouden etc.

TOEGANG NEOS

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.

Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.

Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar doneerspullen@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op