Maatschappelijke opvang, Beschermd wonen en Verpleegzorg

Opvang en begeleiding

Tijdelijk onderdak in combinatie met werk en bezig zijn

Maatschappelijke opvang

Ben je dak- of thuisloos en zoek je ondersteuning? Dan is de centrale inloop in de Visserstraat 11 de plaats om je te melden. Heb je geen plek om ergens te overnachten? Via de Visserstraat kun je aangemeld worden voor een slaapplek, o.a. op onze locatie Barrierweg 178 in Eindhoven.

Ben je met je gezin op straat terecht gekomen? Dan kun je je melden bij de Bureaudienst van Neos  (0800-0117 (keuze 2), BureaudienstHG@neos.nl) of bij het Regieteam van de gemeente Eindhoven  (040 – 238 26 00, regieteam@eindhoven.nl). Zij kunnen je aanmelden voor Gezinsopvang MO of er wordt, samen met jou, naar een andere goede oplossing gezocht.

 

Van intensieve begeleiding naar steeds meer zelf doen

Beschermd wonen

Je bent dak- of thuisloos, je kampt met problemen en hebt moeite om op jezelf te wonen en voor jezelf te zorgen. Het lukt niet om ritme te krijgen in je dagen en echt invulling te geven aan je leven. Dan is beschermd wonen een passende oplossing. We bieden je onderdak, stabiliteit en structuur, ondersteuning bij dagelijkse dingen en een beschermde woonomgeving. Zo kun je stap voor stap, in het tempo dat je aan kunt, voor jezelf leren zorgen, grip krijgen op je problemen, en toewerken naar een meer zelfstandig bestaan.

Verpleging en verzorging in combinatie met een beschermde woonvorm

Verpleegzorg

Onze voorziening voor verpleegzorg biedt verpleging en verzorging in combinatie met een beschermde woonvorm. Als je (dreigend) dak- of thuisloos bent en er sprake is van een medische indicatie, is het belangrijk dat je aangepaste medische en psychische zorg krijgt. Denk dan aan hulp bij persoonlijke verzorging, somatische zorg, een zinvolle dagbesteding, gesprekken met huisartsen, fysiotherapie en het inzetten van specialisten.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Bekijk al onze prioriteiten
TOEGANG NEOS

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.

Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.

Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar doneerspullen@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op