Kennis, innovatie en kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn dan ook in het bezit van een certificaat in het kader van het kwaliteitskeurmerk NEN ISO 9001/2015. De kwaliteitsnorm wordt getoetst via onafhankelijke auditoren. Daarnaast beschikken we over het PSO keurmerk van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit arbeidsmarktinstrument wordt ingezet voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie en mensen die vanwege persoonlijke omstandigheden te kampen hebben met een grote achterstand op de reguliere arbeidsmarkt.

Academische werkplaatsen

Kennisontwikkeling en het kennisdelen vinden we vanzelfsprekend en noodzakelijk. Om die reden zijn wij partner in twee academische werkplaatsen die verbonden zijn aan Impuls, het Onderzoekscentrum van het Radboudumc te Nijmegen. Daarnaast hebben we een overeenkomst met de Fontys Hogeschool voor de ontwikkeling en professionalisering van de beroepspraktijk in het sociale domein via de Wmo werkplaats en het Reflexielab van het lectoraat Sociale Studies.

Een andere belangrijke ontwikkeling is ons partnership in de coöperatie Markieza, de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid. Binnen deze coöperatie werken we samen met een aantal zorgaanbieders, werkgevers, onderwijsinstellingen en de vakvereniging van ervaringsdeskundigen. Markieza verzorgt cursussen, alternatieve leerroutes en gecertificeerde opleidingen voor ervaringsdeskundigen. Tevens is Markieza als adviseur betrokken bij het landelijke leerplan en het beroepsregister voor het opleiden van ervaringsdeskundigen op niveau 4 (MBO) en niveau 5 (HBO Associated Degree).

Kwaliteitsproces

Samen met een aantal Brabantse collega instellingen, zoals SMO Breda en SMO Traverse, werken we aan een standaardisatie van het kwaliteitsproces en de ontwikkeling van prestatie indicatoren op het gebied van duurzame uitstroom van cliënten.

Met behulp van het platform Minddistrict worden nieuwe toepassingen op het gebied van eHealth geïntroduceerd, waarmee het zorg- en begeleidingsproces met cliënten effectief wordt ondersteund door ICT applicaties, online tools en educatieve games voor jongeren. Momenteel werken we aan het realiseren van een volledig digitaal cliëntendossier en een apart cliëntenportal op onze website.

Meer informatie over onze werkwijze en begeleidingsmethodieken? Klik op het gewenste onderwerp:

TOEGANG NEOS

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.

Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.

Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar doneerspullen@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op