Cliënten Punt

Het Cliënten Punt is er voor jou!

Het Cliënten Punt is er voor jou! Het is een plek binnen Neos waar ervaringswerkers het herstel van cliënten ondersteunen. Een plek waar je mag zijn wie je bent. Naast cliënten zijn medewerkers van Neos en ketenpartners ook van harte welkom.

Het Cliënten Punt is een vraagbaak en een plek waar je terecht kunt voor een luisterend oor. We zijn er voor vragen rondom wettelijke en gemeentelijke regelingen, de geboden zorg, klachtenprocedures, mogelijkheden, sociale kaart, de Centrale Cliënten Raad, dagbesteding, etc. Maar ook voor een praatje, even stoom afblazen of de spreekwoordelijke koetjes en kalfjes bespreken.

Het Cliënten Punt biedt een breed scala aan activiteiten in de vorm van trainingen, themabijeenkomsten en andere herstelondersteunende programma’s altijd in samenwerking met ervaringsdeskundigen. Voor het actuele  aanbod kun je het beste met ons contact opnemen omdat het kan wisselen.

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur als het bordje ‘OPEN’ er hangt. Omdat we ook regelmatig op locaties zijn, adviseren we je eerst even te bellen of te mailen voor het maken van een afspraak : telefonisch via 040-7517078 en 040-7517077 en via mail : clientenpunt@neos.nl.

Inloopspreekuur op locaties

Het Cliënten Punt houdt op vaste tijden inloopspreekuren op de diverse locaties van Neos. Daarnaast kun je wanneer we geopend zijn direct bij ons terecht met vragen, ideeën, klachten en andere zaken. Uiteraard kun je ons ook bereiken via mail en telefoon.

Klachten

Het Cliënten Punt is er ook voor officiële klachtopvang binnen Neos. Loop je ergens tegen aan of heb je een klacht over o.a. je traject of bejegening dan kun je daarmee bij ons terecht. Wij proberen dan samen met jou en diegene tegen wie de klacht gericht is in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen (bemiddeling). Wil je daarna alsnog een klacht indienen dan kunnen we je daarbij ondersteunen.

Financiële vraagstukken

Heb je vragen omtrent bewindvoering, schuldhulp of andere zaken dan kun je bij ons een afspraak maken om jouw vraagstuk bespreekbaar te maken.

Persoonlijke ondersteuning

Vind je het lastig om alleen een gesprek in te gaan met jouw begeleider dan kunnen wij, op afspraak, jou hierin ondersteunen zodat je dit niet alleen hoeft te doen en hetgeen jij graag wil zeggen ook wordt gezegd. Ook kun je bij het Cliënten Punt terecht voor begrip en persoonlijke aandacht voor jouw situatie.

U-Turn (overweging groep voor mensen met een verslaving)

Dit is een wekelijkse bijeenkomst voor mensen die willen (leren) praten over hun gebruik en/of verslaving in een groep met anderen die in vergelijkbare situaties zitten en dezelfde problemen ervaren. Je kunt U-Turn zien als een soort voortraject voor een zelfhulpgroep. De groep is opgezet en wordt gedraaid door ervaringsdeskundigen en cliënten. Voor meer informatie kun je het beste een keer binnenwandelen.

Herstelgerichte trainingen

(Herstel)trainingen

Op eigen kracht

‘Op Eigen Kracht’ is een cursus waarin je alleen of samen met iemand van het Cliënten Punt aan de slag gaat, in het bijbehorende werkboek, met thema’s die belangrijk zijn binnen je eigen herstel. Er staan veel tips en oefeningen in waarmee je zelf aan de slag kunt. Daarnaast kunnen wij je persoonlijk ondersteunen en nabespreken wat je over jezelf geobserveerd hebt.

Herstellen doe je zelf

Het Cliënten Punt is organisator van de cursus ‘Herstellen Doe Je Zelf’. Deze wekelijkse groepscursus gaat over thema’s die met herstel te maken hebben. De grootte van de groep is maximaal 8-10 personen.

Project life

Ook geven wij de hersteltraining, Project Life. Deze is voor jongeren tot 24 jaar en bestaat uit 6 bijeenkomsten, één keer per week. Voor meer informatie neem a.u.b. contact met ons op.

GAST

GAST is een training bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar die vanuit hun eigen ervaring andere, nog kwetsbare jongeren, willen leren ondersteunen. Deze ondersteuning kan bijvoorbeeld ingevuld worden als een soort maatje of als ondersteuner in een vorm van medezeggenschap. Denk hierbij aan bewonersraad, jongerenraad en gemeentelijke besprekingen. De training bestaat uit 8-10 bijeenkomsten in een kleine groep waarin theoretische en praktische informatie elkaar afwisselen. Om deel te kunnen nemen moet je Herstellen Doe Je Zelf, Project life of een vergelijkbare training hebben afgerond.

Psycho educatie

Psycho-educatie modules zijn informatieve bijeenkomsten voor medewerkers over bepaalde problematieken, die vanuit cliëntperspectief worden belicht. Het doel is om medewerkers een inkijk te bieden in de belevingswereld van mensen met bepaalde problematieken die het contact, het behalen van doelen of een goede werkrelatie soms moeilijk maken. Kortom het belichten van de ervaringen / situatie van de kant van de cliënt. Momenteel beschikt het Cliënten Punt over programma’s gericht op psychose, depressie en suïcide. Ook medewerkers van organisaties buiten Neos kunnen van dit aanbod gebruik maken.

Ervaring

Bij het Cliënten Punt kun je als cliënt maar ook als medewerker terecht voor vragen rondom thema’s die gaan over psychische en maatschappelijke kwetsbaar-heden. Denk hierbij aan praktijkervaring rondom o.a. AD(H)D, autisme, PTSS, Borderline, dak- en thuisloos zijn, verslaving, eenzaamheid, stigmatisering. De medewerkers van het Cliënten Punt hebben hierover de nodige ervaringskennis in huis. Vanuit dit perspectief bieden we ook ondersteuning aan collega’s om een betere aansluiting te creëren bij cliënten.

Contact

Cliënten Punt
Hoogstraat 210
5615 PX Eindhoven
T: 040-7517078
T: 040-7517077
E: clientenpunt@neos.nl
Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 09 – 17 uur.
Mits het bordje ‘OPEN’ er hangt!

 

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

TOEGANG NEOS

Je kunt bij ons terecht voor acute hulp, aanmeldingen voor (crisis)opvang, advies en informatie overmaatschappelijk opvang, vrouwenopvang, gezinsopvang en begeleid en beschermd wonen. Je kunt ons 24×7 telefonisch bereiken via telefoonnummer 0800 0117 (gratis).

 

HULP BIEDEN OF DONEREN?

Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, of door donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar klusenverhuisdienst@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op