Ga terug naar nieuws overzicht

Oprichting Regionaal forensisch netwerk Zuidoost-Brabant

Regionale samenwerking voor veilige en verantwoorde terugkeer van forensische cliënten in de samenleving

Strafbaar gedrag hangt vaak samen met andere problemen, zoals trauma en andere psychische aandoeningen, beperkte vaardigheden en/of verslaving. Om de kans op terugval zo klein mogelijk te maken, is het cruciaal dat de onderliggende problemen worden behandeld en de zorg voor forensische cliënten optimaal is geregeld. Om dit te borgen, gaan negen zorgorganisaties in de regio samenwerken om de zorg te verbeteren voor mensen die een strafbaar feit hebben gepleegd. Dat doen zij als Regionaal forensisch netwerk Zuidoost-Brabant. Deze samenwerking wordt ook formeel bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst.

De volgende organisaties maken deel uit van het Regionaal forensisch netwerk Zuidoost-Brabant: Reclassering Nederland, Penitentiaire Inrichting (PI) Grave, Penitentiaire Inrichting (PI) Vught, Doorpakkers, Sint Annaklooster, Leger des Heils, Novadic-Kentron, De Woenselse Poort en Neos.

Organisaties De Woenselse Poort en Neos zijn de initiatiefnemers van deze samenwerking.

Raoul Bakkes, voorzitter regionaal forensisch netwerk Zuidoost-Brabant en directeur-bestuurder van Neos: “Met deze samenwerking willen we onder andere zorgen voor een goede doorstroom en een naadloze overgang van zorg en begeleiding voor forensische cliënten. Zodat, als zij overgeplaatst worden naar een andere organisatie of vanuit een gesloten inrichting ontslagen worden, de continuïteit van zorg wordt geborgd. Maar ook het delen van kennis, methodieken en best practices is een belangrijke pijler in deze samenwerking.’’

Gertrude Graumans, initiatiefneemster en directeur van De Woenselse Poort: “Met deze unieke samenwerking zetten we een mooie stap om de kwaliteit van de forensische zorg te verbeteren. Door elkaar en elkaars kwaliteiten goed te kennen en deskundigheid te delen, sluiten we beter aan bij de vraag van de cliënt en de samenleving.”

Onderschrift foto
Op de foto zie je vertegenwoordigers van een aantal aangesloten organisaties.
Voorste rij v.l.n.r.: Ton Verlinden (Doorpakkers), Raoul Bakkes (Neos), Gertrude Graumans (De Woenselse Poort) en Monique Netten (Leger Des Heils)
Achterste rij v.l.n.r. : Miriam Idserda (Reclassering Nederland), Akeem Elmin (Doorpakkers) en Suzan Schrederhof (Neos)

TOEGANG NEOS

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.

Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.

Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar doneerspullen@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op