Ga terug naar nieuws overzicht

CKE en HK1 organiseren kunstweek- en festival HK1 High Lights


*ONDERAAN HET BERICHT VIND JE HET PROGRAMMA

 

HK1 EN CKE PRESENTEREN HK1 HIGH LIGHTS KUNSTWEEK EN FESTIVAL
een week waarin persoonlijke hoogte- en dieptepunten worden omgetoverd tot kunstwerken

De week van 21 t/m 25 augustus staat in het teken van kunst én persoonlijke groei! HK1 en CKE organiseren dan samen de eerste editie van de HK1 High Lights Kunstweek. Een week waarin iedereen mee kan doen aan creatieve workshops die in het teken staan van de hoogte- en dieptepunten van jouw leven, begeleidt door docenten van CKE. De kunstweek wordt afgesloten met het HK1 High Lights Festival op vrijdagavond 25 augustus. Alle workshops én het festival vinden plaats bij HK1, aan de Hessen Kasselstraat 1 in Eindhoven. Iedereen is welkom!

Levenservaringen als inspiratiebron voor prachtige kunstwerken
Deelnemers worden tijdens de workshops uitgedaagd om hun meest impactvolle ervaring uit het leven om te zetten tot een kunstwerk. Dat kan van alles zijn: een droom die uitkwam of een minder leuke levensgebeurtenis. Het doel is om deze ervaringen om te zetten in kunstwerken. Zo wordt ieder persoonlijk verhaal omgetoverd tot een prachtig kunstwerk, een blijvende herinnering aan de groei en ontwikkeling.

Creatieve workshops met professionele begeleiding
Verschillende kunstdisciplines komen aan bod tijdens de workshops, zoals theater, zang en fotografie. Zo is er een workshop theater, waarin we aan de slag gaan met leuke speloefeningen en improviseren. Of kun je meezingen in een zangkoor met mooie liedjes. De deelnemers worden begeleid door professionele kunstvakdocenten van CKE. Iedereen kan zich aanmelden en gratis meedoen.

High Lights Festival op vrijdag 25 augustus
De kunstweek wordt op vrijdag 25 augustus afgesloten met het gratis High Lights Festival op het buitenterrein van HK1. Van 18:30 tot 20:00 presenteren de deelnemers vol trots hun kunstwerken, die ze hebben gemaakt tijdens de workshops. Iedereen is welkom. Het festival is één grote dynamische en spontane voorstelling. Zo staan er uit het niets deelnemers op om hun verhalen te delen op een grote stapel pallets, worden foto’s aan elkaar getoond of wordt er spontaan gezongen rondom het kampvuur. En dat allemaal onder genot van een lekker hapje en drankje. Verwacht het onverwachte en laat je verrassen!

Programma en aanmelden workshops
Het programma van de Kunstweek duurt van maandag t/m vrijdag, iedere dag van 10:00 tot 16:00 uur. Hieronder lees je het complete programma van de kunstweek. Je kunt de workshops theater en zang volgen op maandag en woensdag om 10:30 uur en 13:30 uur. De workshops beeldend  en fotografie kun je op dinsdag en donderdag om 10:30 uur en 13:30 uur volgen. Aanmelden voor de workshops kan door te mailen naar HK1@neos.nl of telefonisch via 040-25 23 277.

TOEGANG NEOS

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.

Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.

Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar doneerspullen@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op