Ga terug naar nieuws overzicht

Veilig en contextueel begeleiden van kinderen en gezinnen

Opleidingsspecialist Rino-Zuid en Neos ontwikkelden een lesmethode voor het veilig en contextueel begeleiden van kinderen en gezinnen. Hulpverleners die de cursus volgen leren doelgericht op te treden, zodat gezinnen weer zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Zo kunnen ze een veilige opvoedsituatie creëren voor kinderen, de geweldspiraal doorbreken en ernstige problematieken op tijd signaleren.

Eerdere deelnemers beoordelen de lesmethode als heel leerzaam en waardevol. De werkwijze is systeemgericht, methodisch en bestaat uit losse modules. Wil je achtergrondinformatie en de data waarop de modules plaatsvinden? Je vindt ze in deze flyer. Daarnaast kun je voor meer informatie contact opnemen met Gorry Cleven van Rino-Zuid.

“In de opvang zien we heel vaak kinderen met de diagnose ADHD en PDD NOS. Maar is het niet in de kern iets anders? Daar moeten hulpverleners alert op zijn! Het is belangrijk dat kinderen niet de dupe worden van de ruzie van hun ouders. Het is een grote mensenprobleem, het ligt niet aan de kinderen.” – docent

Leergang Veilig contextueel begeleiden kinderen en gezinnen
TOEGANG NEOS

KUN JE HULP GEBRUIKEN?

Voor aanmeldingen of informatie en advies over ons aanbod kun je contact opnemen met de collega’s van Toegang. Zij zijn op werkdagen van 09.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op nummer 0800-0117 (gratis). Je kunt ook mailen naar toegang@neos.nl.

Voor aanmeldingen of vragen over de opvang van slachtoffers van Huiselijk Geweld of Opvang voor Gezinnen zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar op telefoonnummer 0800-0117 of via mail: bureaudienst@neos.nl.

Spullen doneren?
Wij kunnen als organisatie ook hulp gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of donaties. Heb je kleding of spullen die je wilt doneren voor onze deelnemers? Stuur dan een mail naar klusenverhuisdienst@neos.nl met je gegevens en wat je wilt aanbieden. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Neem contact op